24. De sterksten van de samenleving | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 00:00

15 maart 2021

Dit ben ik. Op mijn spijkermat. Ronduit uitgeput. Rond het middaguur. Vol pijn. Het mag bestaan. Ik mag bestaan.

°

Medelijden met "de zwakkeren" is een populair verkiezingsthema. Het steekt. Want iedereen is kwetsbaar. Ieders leven kan van vandaag op morgen volledig op zijn kop staan. Je fysieke gesteldheid is geen keuze, geen verdienste.

°

Mijn vermoeidheid, pijn of overprikkeling zijn geen zwaktebod. Ik ben niet zwak. En ik hoef geen medelijden. Want ik lijd niet. Het is misschien moeilijk voor te stellen: Ik. Ben. Gelukkig. Met wat ik wél heb.

°

Ik voel me wat dat betreft meer verbonden met "de sterksten van de samenleving". Zo sterk dat ik mijn jonge leven durf(de) stilleggen om te onderzoeken wat vanbinnen aandacht zocht. Dat is zwaar. Het vraagt moed en is bij vlagen overleven. Maar het doorvoelen van pijn gaf en geeft mij mijn kracht, stem en leven terug. Pure winst op de lange termijn, zou ik zeggen.

°

De ziekte die je al dan niet treft in je leven is geen keuze. Net zoals uitdagingen in het algemeen dat niet zijn. Wat wél een keuze is, is de manier waarop je je leven vormgeeft. Dat is voor jou niet anders dan voor mij. Voor het toelaten, uiten en delen van emoties; dáár zouden we ruimte voor moeten vrijmaken. Je zwaktes delen, ja. Durf jij het aan?

°

#2miljoenstemmen #geendorhout #feministsagainstableism #tweedekamerverkiezingen #tweedekamerverkiezingen2021 #gezondheid #chronischziek #chronischpositief #mijneigenmedicijn #spijkermat #zorgendelen #moed #kwetsbaarheidiskracht #injekracht #opstaan #schoonheidvanbinnenuit #waregezicht #emoties #balans #eerlijkdelen #zorggoedvoorjezelf #jebenthetwaard #levenmetlef

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.