Finish/start


Mijn voorstelling
= verbeelding
= visualiseren
= vormgeven
= levenskunst

In coronatijd won ik de IkToonChallenge Friesland met mijn video Ik / Kan / Het / Niet / Meer / Voor minder. Ik zie een vrouw die een lange weg aflegt, terwijl ik woorden over elkaar heen hoor buitelen. Ze lijkt verstrikt te raken in zichzelf. Een rolstoel draagt haar, waarom begrijp ik niet. Haar stem klinkt zo helder. Waarom staat ze niet op?
°
Lege zaal, volle aanwezigheid. Geen script, geen tegenspelers. Het grote niets. Een onwerkelijke ervaring, zo'n fysieke reactie: ⚡
°
Ik voelde 🔥. 🧠 viel stil en ♥ klopte. Alles kwam samen. Dit. Hier. Nu. Thuiskomen. Alles wat nodig was, was er. Want ik was er. Ik stond er. Ik STA.
°
Zonder na te denken, spreidde ik mijn armen uit. Ik haalde adem met een diepte die ik van mezelf niet gewend ben. Even sloot ik mijn ogen. Gedachten spuwden 1001 meningen, oordelen, verwijten, angsten en zelfs moedeloosheid op me af. Wie ben ik om op te staan? Waarom denk ik ruimte in te mogen nemen? Wat kom ik brengen dan? Toch had de grond onder mijn voeten al tijden niet zo stevig meer gevoeld. Dit ben ik. Hier hoor ik. Op het podium, zonder maskers op.
°
Ik moet gestraald hebben. Volgspot voelbaar vanuit de toneeltoren. Lichtstraal vanboven; ik beneden met mijn voetjes op de grond.... Hoe meer ik mezelf toesta 🔥 te volgen, hoe feller ik schijn. Het lichtje vanbinnen brandt. Vuur dat leven ís. Doorbraak van de vierde wand. Door-breken, een diepe buiging.
°
Vlak voor de fotoshoot lag ik gebroken in pijn, vlak erna ook. Was het een droom? Verbeeld ik wat ik heb ervaren? Ben ik zo gaan geloven in vrijheid dat ik grenzen onderschat? Nee. Nee. Nee. Wat ik voel, is waar. Wat ik verbeeld, wordt werkelijkheid.
°
Eindeloos visualiseerde ik mezelf terug op de been, op de fiets, op het podium. Vol in het licht, mijn lichaam en leven. Ik ben er. Zelfs "gevangen" kan ik het oplossen van beperkingen VOELEN; beter dan ik bedenken kan. Prachtig pijnlijk pittig perfect proces.

Veerkracht op eigen verantwoordelijkheid. De voorstelling is er al, nu de kracht nog mijn verbeelding op te voeren.

Pure levenskunst♡