57. Rauw verdriet | Van Rolstoel naar Racefiets

Gepubliceerd op 26 augustus 2021 om 00:00

26 augustus 2021

Ik wil verdwijnen. Het lukt niet. Steeds kom ik mezelf weer tegen. Ik wil vluchten, desnoods vechten, maar ik freeze. Uit mijn hoofd, uit mijn lichaam. Geen pijn. Niet die ellendige vermoeidheid. Onee, wéér tranen. Is het nou nog niet klaar? "Ik weet het echt niet meer." Eigenlijk voel ik me verdrietig. Verdrietig zonder reden. Met teveel reden. Rauw verdriet. Een verdriet van rouw.
°
Verdriet om willen fietsen. Verdriet om willen dansen. Verdriet om een nieuw schooljaar wederom niet voor de klas. Verdriet om roeptoeters met hun oordelen. Verdriet om hulp vragen of juist krijgen. Verdriet om vakantiefoto's, vrienden en voorstellingen die niet werden gemaakt. Verdriet om de regie niet op me kunnen nemen. Verdriet om willen spelen op een kabelbaan. Verdriet om gemiste kansen en feestjes. Dromen die braken in mijn bed. Verdriet om... -ja, wat is het punt?
°
Ik verander, mijn omgeving verandert, de wereld verandert. Zo snel dat ik het niet bijbenen kan. Dus wil ik weg kunnen, om mee te kunnen. Meewaaien om opgetild te worden. Gewoon. Simpel. Zijn. Ik wil trappen op trappers in het ritme van IK LEEF!
°
Mijn benen brengen me niet verder: als jij jezelf niet dragen kan, waarom wij dan wel? In mijn hoofd trekt mist op: doorbreek je oude patronen, dán staan wij weer tot je dienst. Mijn hart maakt sprongetjes: klopt het nu of niet? Hoe harder ik mijn best doe, hoe minder ver ik kom. Au. Hallo pijn, wat is je verhaal? Tranen, vertel me: wat is nu éigenlijk mijn probleem? ( z a c h t j e s a a n . . . )
°
Angst vermomd als verdriet; verdriet vermomd als pijn. Ik zoek een punt, een plekje, een oplosbaar probleem... Overzicht. Inzicht. Überhaupt zicht, op iets. Me verbijten (au, klemmende kaak) en doen alsof ik "er" al ben. Misschien is de clue van dit rauwe rouwstukje dat het aan clues ontbreekt. Lelijke kanten verbinden. Puzzelen zonder plaatje op de doos. Zijn bij pijn is voor nu genoeg, of eigenlijk: meer dan♡
°
#rouw #oudepatronen #loslaten #stilstaan #au #rauw #pijnmagerzijn #verdriet #chronischziek #theonlywayisthrough #iederestapiseréén #grotestap #kwetsbaarheidiskracht #geefmeeenteiltje #welwaar #puzzelen #trots #💪

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.