82. Dankjewel, valkuil | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 00:00

29 november 2021

Hallo valkuil, hier ben ik weer. Lief dat je geduldig op me wachtte. Jij kent mij natuurlijk ook veel beter dan ik toegeven wil. Frustrerend vind ik dat. Hoe je me altijd een stapje voor bent en ik dan weer achter de feiten aan blijk te lopen. Daar zit ik mee.
°
Telkens kan ik kiezen: voor jou vallen of als mij vliegen. Dat dacht ik althans. Daar streefde ik naar. Ik zou betere keuzes maken; linea recta mijn rolstoel uit. Maar jij, volhardende valkuil, bent veel doortrapter. Jij geeft me ruimte en ik tuimel daar gewillig in.
°
Voor ik het weet, forceer ik prestaties. Ik wil toekomst schrijven met geschiedenis in één. Als prachtige bijkomstigheid van innerlijk helen veerkrachtig opstaan. Van Rolstoel naar Racefiets; dat verhaal ken ik vanbuiten. Daarmee verberg ik kwetsbaarheid binnenin. HARDER werken, MEER mijn best doen, BETER weten wat ik wil. Op het Pad van Pijn voelt bekrachtigen als de bekende weg. In plaats van verzachten, VERKRAMPEN -(h)erken je dat?
°
Ik span mijn spieren, frons mijn voorhoofd en denk diep-dieper-diepst na. IK. WIL. ZOVEEL. IK GA OVER GRENZEN. Hup, die valkuil in. Beerput open. In de put. Bodemloos. Niks geen vliegen: vallen. Eindeloos vallen. Een valkuil kent geen vaste grond. Geen houvast. Geen dieptepunt. Valkuilen als leegtes om onophoudelijk in te verdwijnen; echo's die zichzelf in ere houden, schaamteloos.
°
Met de elektrische rolstoel, rollator, zadelkruk, douchestoel, duwrolstoel en zoveel meer hulpbronnen vind ik steun aan alle kanten. Behalve één kant. De binnenkant. Zodra ik mezelf dragen kan, valt noodzaak tot stutten weg. Dan dans ik om je dieptes heen. De Weg van de Minste Weerstand. Veerkracht vervangt draaglast -volg je me?
°
Een rijk proces, een mooi proces, een pijnlijk proces. Ik sta op; daar sta ik op. Dankjewel lieve valkuil, dankjewel. Voor wat je me leert voelen. Laat me maar vallen. Ik klauter niet meer. Ik laat los. Ik stijg op. Ik vlieg. Uit🧚‍♀️
°
PS. "#15 NIET het begin van een nieuw leven -of toch? 🪶💪" staat online. Over hoe mijn BMRlifemasterweek niet doorging en ik vanuit teleurstelling nieuwe zachte krachtbronnen in mezelf hervond. Want Veerkracht, dat is nou eenmaal mijn middle name📽

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.