88. We-zijn-er-bijna-pijn | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 28 januari 2022 om 12:31

15 januari 2022

Ken je dat trekkende gevoel van een helend wondje? Jeuk onder een korstje dat bijna loslaat? Zeer in een blauwe plek die erger wordt naarmate de kleuren verkleuren? Dan herken je weerstand die intensiveert, voordat het loslaat.
°
Ik voel AAAAAAAAARRRRRGGGHH. Het is pijn, we-zijn-er-bijna-pijn. Pijn die op het punt staat door te breken. In de vorm van gekwetter in mijn hoofd, angsten, onzekerheid, twijfels, vecht-, vlucht- en vriesgedrag, emoties, gevoelens en vooral héél véél gedachten. Emotionele pijn. Groeipijn. Fysieke pijn. Hartepijn. PIJN.
°
Als een tweede huid laat het mìj los. Maar niet eer ik me er vol aan probeer vast te klampen. Ik heb te VOELEN waaraan ik vasthield. Bewust of onbewust. Maak maar eens een vuist. Na verloop van tijd voel je je inspanningen niet meer. Hoe best je oorspronkelijke bedoelingen ook waren. Totdat je loslaat... Loslaten = openstaan voor wat ís. Ook als het zeer doet.
°
De weerstand waarop ik vol verzette, ligt niet buiten mij. De sleutel zit ín mij. Ik breek gevangenissen open, eigen vrijheid tegemoet. Het "oude" wil erkend worden; bedankt voor ALLES waarin het me heeft gediend. Immers, zonder zoveel levensstrijd was ik nooit geworden wie ik nu ben. En ik ben heel blij met wie ik nu ben. Cliché-alert: ja, zelfs dankbaar. Zonder pijn had ik nooit mezelf durven leren Zijn.
°
Mooi verhaal? Vergeet dan niet dat ik me, juist in deze fase, vooral AAAAAAAAARRRRRGGGHH voel. Pijn, weerstand op pijn, verzet op weerstand op pijn; ik schiet er vol doorheen. Overweldigend, indrukwekkend, intens. Dat ik dit dragen kan, is geen verdienste. Meer dan wat ik aankan, krijg ik simpelweg niet. Stapje voor stapje, hè. Al schrijvend vang ik wie ik vanbinnen ben, juist als ik het vanbuiten eventjes niet meer weet. Dat helpt. Dat lees je.
°
Ik bén vrijheid, vertrouwen, veiligheid. Middenin in het oog van de orkaan die hersenmist heet, voel ik: IK. BEN. (HI)ER. Het is goed om hier te zijn, nu. Kalm en aanwezig. Kijk, het schijnt al op te klaren. Verkleuren blauwe plekken mee met de regenboog? Regen én zon 🌈🙏

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.