Vertegenwoordiger

Gepubliceerd op 17 januari 2020 om 16:03

'Ik moet je wat vertellen, Floor. (...) Je had gelijk: mijn verhaal blijkt van betekenis!'

 

Bovenstaand berichtje stuurde ik naar één van mijn beste vriendinnetjes, ietwat overrompeld door mijn eigen ontwikkelingen. Werk in het ene moment aan blogs over mijn intenties voor 2020 en drive jong zijn met chronische ziektes op de kaart te zetten, wandelt het volgende moment de ene na de andere prachtige kans mijn leven binnen.

 

Kans 1: publicaties in Fibromyalgie & Samenleving (tijdschrift patiëntenvereniging):

'Mijn collega en ik zijn super enthousiast over jouw vrolijke uitingen in tekst en beeld 😊. Zou je zelf een keuze willen maken voor een beeld (er mag wel tekst in verwerkt zijn, hoor) om aan één van de afleveringen van onze rubriek ‘Fibromyalgie in beeld’ mee te doen? Misschien een van je geïllustreerde levenswijsheden? (...) 

We zouden het ook super leuk vinden om je een keer te interviewen voor FES magazine. Dat interview vindt soms telefonisch plaats en soms face-to-face. Ook komt er dan een fotograaf naar je toe. Voel je daar iets voor? De timing bepalen we natuurlijk in overleg met jou.

 

Kans 2: via de sociaal werker in gesprek met de nationale ombudsman

'By the way: 31 januari tussen 14.15-16.00 komt Reinier van Zutphen, de nationale ombudsman samen met de gemeente op een werkbezoek bij ons om met bewoners te spreken over de relatie burger-gemeente. Nu zijn we (lees, jij, ik, Barbara) gevraagd of we met Reinier in gesprek willen over jouw verhaal. Ik heb aan mijn baas terug gegeven dat ik dit met jou zou overleggen. Ik voel me namelijk niet geroepen om zonder jouw aanwezigheid/toestemming te gaan oreren over hoe betere samenwerking tussen sociaal werker, gemeente en burger (lees jij) tot een Puma en leuke vlogs leid :P' 

 

Noem het toevallig, maar niemand kan ontkennen dat staan (HA-HA) voor wie ik ben en uitspreken wat ik écht wil niet in mijn voordeel werkt. 

 

Y E A H ,   L E T' S   R O C K   T H I S !

⇧ Vriendschap om te koesteren


PS. googlend op 'Wie is de nationale ombudsman?' vond ik dit: "In Zweden bedachten ze het idee van een onafhankelijke bemiddelaar tussen twee partijen. Dat werd de ‘ombudsman’: wat Zweeds is voor 'vertegenwoordiger'." Hoewel niet precies wat ik zocht; toch een leuk feitje dat het ongetwijfeld goed doet in een volgend ongemakkelijk stilgevallen verjaardagskringetje.