1. Het licht gezien | Hoe ik er INSTA

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 00:00

7 november 2020

Heb
Het lef
Om te leven
Houd moed om te
Ontmoeten
·
Vul je zelf in hoe symbolisch het is dat ik mezelf in het licht zet? “Kijken doen ze toch wel; dan maar liever positief!” 💡
·
Sinds ik me verdiep in de wondere wereld van heling stuit ik geregeld op de vier eigenschappen van mensen die het lukt te genezen van een chronische ziekte:
1. Vertrouwen in je eigen kracht;
2. Leefstijlaanpassingen durven doorvoeren;
3. Hel(p)ers die je dromen steunen en
4. Geloven in een hoger doel, perspectief.
·
Voor mij begon deze reis pas echt toen ik de moed vond gewoontes aan te passen. "Niet schuldig; wel verantwoordelijk." Onder andere voeding, slaap, beweging, openheid en ritme veranderden.
·
Stapje voor stapje pakte in de regie over mijn pijn -en daarmee mijn leven- terug. Een diep geloof in mijn lichaam, mijn kunnen en het uitkomen van mijn dromen volgde.Ik bouwde vertrouwen.
·
De Fietselfstedentocht, het boek dat ik wil vormgeven, mijn wens zichtbaarheid te geven aan jong-zijn met onzichtbare pijn; het zijn dromen die bereikbaar worden. Slechts geduld, bewust bewegen en voelen (Wat Heb Ik Nu Nodig?) zijn nodig nu.
·
De nodige hulp sprokkelde ik de afgelopen maanden bij elkaar. Of het nu wekelijks sparren met mijn overzichtelijke quarantainebubble is, experimenteren met nieuwe therapieën of yoga; steeds opnieuw ontmoet ik wat op het juiste moment het juiste zetje in de juiste richting geeft.
·
Vertrouwen, veranderen, verbinden en visualiseren blijken mijn eigenschappen voor vooruitgang -veerkracht!

·
Pijn mag er zijn en lijkt daarmee langzaam te ontspannen. Het lichtje in de tunnel komt almaar dichterbij, want -Spoiler alert!- ik blijk het zelf. Zo gaat genezen opeens niet langer over het verdwijnen van klachten, maar over het opheffen van verzet.
·
#chronischziek #chronischgezond #chronischpositief #fibromyalgie #mecvs#pds #hoogsensitief #hypermobiel #genezen #voelen #leven #lef#moed #persoonlijkeontwikkeling #vertrouwen #veranderen #verbinden#visualiseren #veerkracht #vooruitgang #geendorhout #helen #hoopdoetleven#geduld #vanrolstoelnaarracefiets #rolstoelleven #racefiets#leven #stapjevoorstapjealseenschildpadje 📸@detsj_

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.