38. Wat is woede? Hoe ben je boos? | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 5 juni 2021 om 00:00

5 juni 2021

Wat is woede? Hoe ben je boos?

°

Met het toelaten van emoties krijg ik er opeens !BONUS!BONUS!BONUS! boosheid bij. Bedroefd ken ik, bang ken ik, blij ken ik. Maar boosheid? Nee. Woede heb ik altijd zorgvuldig onderdrukt. Verdrukt. Weggedrukt. Liever vrat ik mezelf op dan sensaties toe te laten die de lieve vrede aanvallen. Verdedigingsmechanisme: mij raak je niet.

°

Emotie = energie. Net als water moet het stromen. Met mijn onbewuste besluit te verstenen, keerde ik de stroom. Denken verstarde, voelen verstijfde, lichaam verkrampte. Levensenergie ingedamd. Ik trok me terug. Ik wilde vooruit. Ik durfde niet.

°

“ik wilde verder

maar ik

ik wil wel verder maar ik

maar ik

kan 

het 

niet

meer

voor minder”

°

Op de landingsbaan van wat een vliegende start had kunnen zijn, keek ik naar de hemel en dacht: er moet toch meer zijn? Meer dan dit? Ik vond wijsheid, innerlijk. Antwoorden op vragen die al jaren onbeantwoord bleven. Verlichting van pijn blijkt te liggen in luisteren. Naar binnen reizen. Want mijn lichaam wist ik het allang. 

°

ik keerde me om

ik stond ondersteboven

ik keerde het om

onderin die put

stond ik op de piek van het dal

ik keerde het om

ik stond op de piek

op de piek van mijn kunnen

op de toppen van mijn talenten"

°

Vandaar mijn verkenning: Wat is woede? Hoe ben je boos? Hoe leer je stormen en stromen?

°

"ik vind mezelf

ik vind iets van mezelf

ik hou van mezelf"

°
#woede #boosheid #angermanagement #openstellen #binnenkijken #inkijkje #helingsproces #healingjourney #pijnisfijn #stappenzetten #verdieping #innerjourney #inzicht #innerlijkewijsheid #verdediging #raak #verstarren #verstijven #verstenen #emoties #stromen #doorstroming #verlichting #verzachten #kern #ikhouvanmij #nooitteoudomteleren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.