43. Studiemateriaal | Van Rolstoel naar Racefiets

Gepubliceerd op 26 juni 2021 om 00:00

26 juni 2021

In de categorie “een hele grote eer”: hallo studenten geneeskunde! 🙋‍♀️

°

Reactie: "Hoi Vera! Ik dacht dat je het misschien leuk zou vinden om te weten dat ik jouw vlogs in mijn studie geneeskunde ben tegengekomen.  (…) Ik vond jouw vlogs onwijs inspirerend en ik bewonder jou als mens. (…) Ik vind jouw keuze om over te schakelen naar de alternatieve geneeskunde en het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam heel dapper en waardevol. (…) Als arts-in-spe heb jij mij een inzicht kunnen bieden waar ik anders nooit aan gedacht had. En wat ik later in de praktijk ook zeker mee wil nemen. Bedankt daarvoor.” 

°

Reactie II: “In de opdracht werden we gewezen op jouw YouTube kanaal, waarin jij jouw verhaal vertelt. Het was de bedoeling om een beschrijving te maken van jouw situatie volgens vier dimensies: existentieel, psychisch, somatisch (lichamelijk) en sociaal-emotioneel. De bedoeling was om aan de hand van deze beschrijving dan ook een advies te koppelen hoe we jou zouden kunnen ondersteunen in jouw ziekte en zoektocht naar wat voor jou het beste werkt.

Deze opdracht was in het kader van persoonsgerichte zorg binnen een minor onder de naam “buiten de grenzen van de curatieve zorg”. In die minor komt veel aan bod van pijnbestrijding en het behandelen van symptomen waarvan de oorzaak niet bekend of niet behandelbaar is. Het was de bedoeling om ons studenten aan het denken te zetten over opties voor mensen die bijvoorbeeld chronische pijn of andere chronische klachten helpen. Het mens achter de ziekte zien als het ware. Het was erg leerzaam! ☺️”

°

Het idee dat een complete studiegroep mijn verhaal analyseert is nogal... bizar? Vervreemdend. Vleiend ook. Aanmoedigend. Ik ben onwijs dankbaar dat ik op kleine wijze kan bijdragen aan meer menselijkheid in de zorg. Een compliment dat twijfels over durven delen wegneemt. Winst om te koesteren! Eén open boek kan dus het verschil maken in het ontsluiten van gesloten werelden

°

PS. Ik hoop dat mijn casus mooie beoordelingen oplevert. Succes studenten!

°

📸 2016 | Beroepenshoot Maarten Dikken 

°

#geneeskunde #geneeskundestudent #eervol #dankjewel #compliment #bizar #vervreemdend #gevleid #aanmoediging #dankbaar #trots #wezullendoorgaan #openboek #menselijkheid #zorg #ervaringsverhaal #vlogs #nooitverwacht #persoonsgerichtezorg #minor #buitengrenzen #curatievezorg #pijnbestrijding #chronischepijn #inspiratie #motivatie #podium #danku 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.