47. Mijlplaal + plank = drempelhulp | Van Rolstoel naar Racefiets

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 00:00

11 juli 2021

DREMPELS🦼🦽🚲 In mijn hoofd wonen oplossingen die problemen veroorzaken. Door mijn lichaam stroomt vertrouwen dat heler maakt. Met de wijsheid van mijn hart lossen obstakels vanzelf op. Leren luisteren is de kunst; liefhebben en loslaten mijn les.

°

Ik vertel een vriendin wat me onzeker maakt. Ik ervaar schaamte. Ze kijkt me aan. Mijn openheid maakt dat ik haar toelaat, eindelijk. Ze bedankt me.

°

Ik huil dwars door een gesprek. Om niemand te hoeven zien, verstop ik me in de armen van een vriendin. Zodra ik zachtjes opkijk, glimt ze. "Je liet je troosten!"

°

Ik zeg een vriendin dat het slecht gaat. Onomwonden. "HET. IS. ZWAAR!" Ik merk angst op. Ze is geraakt door mijn vertrouwen. We spreken uit dat we blij zijn met elkaar.

°

Ik weet het allemaal niet meer. Hoe leven moet; wat waar is en waarom. Een vriendin benoemt dat mijn twijfels de hare bestaansrecht geven. Eerlijk zijn maakt me menselijk en ons verbonden.

°

Ik ben stil. We verstillen met z'n tweetjes. Zij kijkt naar mij. Ik kijk haar aan. Kneepje in mijn hand. Aaitje over haar knie. Glimlachje. Stroompjes tranen. We zijn nog nooit zo samen geweest.

°

Vriendschap blijkt meer dan ik bedenken kon, nu ik het voelen kan. Stoppen met alles-erin-stoppen. Starten met samen ZIJN. Mijlpaal + plank = drempelhulp; die worden as we speak getimmerd door de vader en vriend van een vriendin.

 

Leven is... luisteren, liefhebben en loslaten ♡

 

🥜 Valerie, Petra, Nienke, Floor, Detsje & de rest

°

#leven #luisteren #liefhebben #loslaten #1234hetleven #obstakels #drempels #drempelhulp #talud #afgrond #opkrabbelen #vriendschap #wijsheid #samenzijn #oplossen #problemenoplossen #kunnenwehetmaken #nouenof #gasdrop #stilstaan #balanceren #hetwordtspectaculairbeloofd

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.