73. Intrinsiek van waarde | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 13 oktober 2021 om 00:00

13 oktober 2021

Niet / De uitkomst/ Bepaalt mijn waarde / Wel wat me beweegt / Verbinding

°
Ik zou willen zeggen: ik heb het licht gezien. In plaats daarvan vond ik verdieping op donker. Ont-wikkeling van laagjes. Koud, onwennig, gespannen voelt een eerste ontmoeting met afgebroken stukjes PIJN -dé uitnodiging tot ZIJN.
°
Het aangaan van emoties brengt beelden, herinneringen, ideeën, dromen, ambities, sensaties, dankbaarheid, moed, openheid, eigenaarschap, initiatief en transformatie met zich mee. Niemand zag me ooit op die manier. Correctie: als schijnwerper stond ik mezelf nooit toe mijn volle licht te stralen.
°
Ont-laden = in mijn lichaam zakken om oude lading op te heffen. Wat zich aandient, mag er zijn. Ik ben er klaar voor fier rechtop te staan. Kwetsbaarheid... Gevoelens komen los. Onwennig. Geen reden weg te kijken. "Dankjewel, ik laat nu los. Ik zie wat er gezien wil worden: ik sta op, voor mij." Kern overeind. Niet te missen. Voor eeuwig en altijd kan ik vertrouwen op mezelf.
°
De ont-dekte les van dit moment is simpel doch doeltreffend: niet wat ik doe bepaalt mijn waarde, maar wie IK BEN. Intrinsiek VAN WAARDE. Onafhankelijk. Betekenisvol. Heel. Meer dan mezelf hoef ik niet te dragen. Verantwoordelijk voor enkel mij. Verzet opgeven, grenzen aangeven, ruimte innemen. Dag oordelen. Alleen ben ik niet eenzaam, want ik voel mijn eigen steun. Wat ik wenste, was mens-zijn. Ik ben al mens, ik ont-dek mezelf. De kern van dit verhaal✍

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.