72. Angst daagt moed uit | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 00:00

7 oktober 2021

Sinds ik verhuisd ben, ontmoet ik aan de lopende band nieuwe mensen. Mensen die iets van me kunnen vinden. Dat vind ik eng. Zolang meningen me laten wankelen, heb ik te werken aan stabiliteit in mezelf:
Wat
Laat jij
Zien dat ik
Aan mag kijken in
Mij

°
Schaam ik me? Ja. Ben ik bang voor afwijzing? Ja. Voel ik me in een hoek gedreven? Ja. Borrelt verdediging op? Ja. Krijg ik het gevoel tekort te schieten? Ja. Au. Au. Au. Au. AU!
°
Hoofdknikje kan in mijn hoofd spontaan uitgroeien tot heus forum. Hoog oplopende emoties vullen de arena van gedachtes. Wat als de onbekende iets vindt? Van mij VINDT?
Wat
Ik denk
Dat jij denkt
Zegt alles over mij
Sela
°
Moet ik me ergens voor schamen? Nee. Is er reden mezelf af te wijzen? Nee. Heb ik me te verstoppen? Nee. Is verdediging de beste aanval? Nee. (Wil ik überhaupt spreken in termen van strijd? Nee.) Ben ik te min? NEE! Yes. Yes. Yes. Yes. Yes!!!
°
Helen aan de buitenkant is ultiem krachtig; helen aan de binnenkant is rauwe rouwarbeid en kwetsbare eenzaamheid. Voordat ik kan loslaten, moet ik keer op keer op keer naar weerstand; wat me zolang tegenhield vooruit te gaan. Zoveel verspilde moeite! Zoveel zinloze pijn...
Ik
Voel angst
Mezelf te vinden
Wat als ik beter
Word
°
Dus, de moraal: banden aangaan met nieuwe mensen raakt me. Dat zegt weinig over die nieuwe mensen en alles over oude mij. Ik kan mijn verhaal NU herschrijven. Uitstraling wordt vanzelf realiteit. Zie HIER mijn nieuwe voorstelrondjesverhaal:

Hoi, ik ben Vera. 26 jaar jong. Ik ben herstellende van diverse chronische diagnoses die ik achter me laat. Ik leer mijn lichaam opnieuw kennen en vind mezelf opnieuw uit. Wat ik aan het worden ben, weet ik niet. Wel word ik stapje voor stapje meer mezelf. Betekenisvol. Daarover schrijf ik. Tekenen, filmen, dichten. Eigenlijk alles waar ik zin in heb. Het ís al goed. Ik deel op 1234hetleven.nl en werk tegelijkertijd aan mijn debuut. Uiteindelijk het beste boek dat ik kon maken. Wanneer het uitkomt? Geen idee. Zodra de tijd rijp is. Wat gebeurd is, was nodig hier te komen. Ik ben dankbaar, ja. En trots. Nieuwsgierig. Ook best bang. Bang geeft kansen moedig te zijn. @VeerkrachtVera is mijn Instanaam. Wie ben jij?🙏"

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.