79. Zelfbevrijding | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 00:00

4 november 2021

Kramp = pijn. Chronische kramp = chronische pijn. Mijn les uit fibromyalgie: loslaten. Een (in)spannend ontspannend proces🧘‍♀️
°
Ik herschrijf mijn verhaal, letterlijk. Terug naar de tekentafel. Blauwdruk 2.0. Wat ik denk en voel en doe onder de loep: Wie ben ik? Wat wil ik? Welke keuzes voelen juist?
°
Het ene moment schiet ik door -teveel te hard te snel willen. Het volgende moment glij ik uit -"dit komt nóóit meer goed". Het grootste deel van de tijd zweef ik ergens middenin. Zo van "ook dit mag er zijn. Rustig ademhalen. Wat vraagt liefdevolle aandacht nu?"
°
In-drukken zo intens dat buitenwereld overprikkelt. Met lichaamsbewustzijn voel ik vertrouwde verdedigingsmechanismen wegvallen. Geen onbewust vechten, vluchten of bevriezen meer, maar ervaren: wat dient zich aan? Wat wenst opgemerkt te worden?
°
Hoe harder ik streef naar "beter worden", hoe slechter ik (me) voel. Ik bedenk hoe dingen hadden moeten zijn. Ik werk geforceerd aan doelen. Ik vind mezelf kapot in bed, terwijl ik ZO HARD mijn best doe te helen... [zie kleuter met armpjes nukkig over elkaar] Ik vergeet dat loslaten mijn les is; kramp zoekt VERZACHTING.
°
"Hoe het zou moeten zijn", krijg ik niet. Wel precies wat ik nodig heb op te bloeien. Mijn herschreven verhaal leidt naar de Fyts11stêde. Zelfbevrijding uit zelfbescherming. Van chronische pijn naar chronisch Zijn in mijn zachte veerkrachtige liefdevolle lichaam. Open dichter.
°
Daarom lukt het niet te bewijzen dat "Ik ben ziek" voor extra taxikilometers. Want ik kan die "waarheid" niet langer geloven. Ik wil vertrouwen op eigen kracht; hoogstens met voorlopige hulp(middelen). De enige die verleden kan herschrijven en toekomst kan dicteren ben ikzelf. Dus daar ga ik voor. Thans beschrijf ik nieuwe paden.
°
Nee, niet één vloeiende lijn. Proceswerk is taai. Allesverhullende lach geeft ruimte aan tranen. En soms schiet ik door. Maar weet je, dat mag. Ook CHAOS zit in mij. Onrust mag loskomen. *mag losgelaten worden. Het ergste dat ik nu kan doen is vasthouden aan wat ik dacht dat had moeten zijn. Vrijheid is de moed keer op keer op keer te wegen wat van waarde is. Verhaal zo simpel. Voorstelling is er al. Boek komt er wel🙏🍀💝

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.