92. Ik zie Licht | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 18 februari 2022 om 14:34

18 Februari 2022

Het is zwaar. Het zwaarste is geweest. Ik zie Licht🌼
°
Ik zocht kaders om vrijheid te vinden, waarmee ik gevangenschap creëerde. De sleutel droeg ik al die tijd ín me. Mijn medicijn is MOED. Pijn vraagt om aanwezig Zijn.
°
De grenzen waar ik tegen streed... ze zaten diep vanbinnen. Weerstand = angst! Doodsangst = Levenslust. Dat zie ik nu. Ik zie mij, hier. Zo kwetsbaar, zo lief, zo onhandig. De pijn was als bescherming goedbedoeld. Dienend zelfs. Hoognodig. Zonder was ik nooit zover gekomen. Ik vergeef mijzelf. Mijn hart staat open, loopt over. Moed is de kracht zacht te zijn.
°
Ik voel verzachting optreden. Tevredenheid. Berusting. Alles had een reden; niets was re(d)deloos. Helend en helpend. Chaos én creativiteit. Tegenstrijdigheid bestaat niet. En toch. Niets menselijks is me vreemd. Ik (h)erken. Eindeloos krachtig én oneindig kwetsbaar in één. Bevrijding. Het Licht gaat op, hoe duister dat ook voelen kan...
°
Verantwoordelijkheid. Vrijheid. Staan voor wie ik ben, vanbinnen bén. Ware aard. De toekomst ken ik niet. Of eigenlijk... wel. Zodra ik écht zuiver handel. Diep weten, helder voelen. Gebrokenheid om heelheid te ont-dekken. "Mijn" ikje, dan de rest. Onbevattelijk. Prachtig. Mooi hoeft niet makkelijk te zijn.
°
Van pijn naar Zijn. Van moe naar Moed. Van overprikkeld naar Prikkelend. Ik lijd niet meer. Ik snap het niet; ik voel het toch. Ik leid. Nee, ik laat me leiden. Overgave. Dit is wat men bedoelt! Hier en nu. Verbonden. Pure aanwezigheid.
°
Aarden, landen, gronden. Vaste grond onder mijn wortels; open ruimte boven mijn kruin. Ik voel het vuur vanbinnen stromen en de wind vanbuiten stormen. Boom die lucht en aarde, vuur en lucht verbindt. Het komt zoals het komt. Leven zoals het komt. Magie. "Ik kom thuis!"
°
Wat nodig was, ís: Vertrouwen. Ben ik "er"? NEE. Ben ik hier? JA. Precies wie en waar en wat me NU te doen staat. Alles verandert. Zelfs verandering verandert. Dus wie ben ik om vast te houden aan wat niet langer dient? Loslaten. Oude patronen transformeren tot nieuwe ruimte creëert.
°
Ik had te leren kijken; geloven in mezelf. Duisternis om Licht te vinden. Zie je?
Ik sta open
Ik sta op
Ik sta
IK BEN

°
🧘‍♀️👂✍Be the Light you want to See

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.