WhatsApp

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 11:40

Laat ik voorop stellen: Whatsapp is fantastisch. Goedkoop, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk. Wat wenst een millennial meer? Toch knaagt er iets. Steeds vaker. Want waarom doe ik eigenlijk mee aan deze hype? 

 

Zijn goedkoop, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk op dit moment in mijn leven wel de beste argumenten voor mij? 

 

Telkens wanneer ik mijn mobiel voor langere tijd uitzet, voel ik me beter. Mijn lichaam ontspant, ik slaap langer, mijn focus verbetert. Ik voel me minder overprikkeld, minder opgejaagd, minder ‘vol’ en ervaar juist meer creativiteit (hoera!), rust en daadkracht. Ook de mensen met wie ik bewust gekozen wel contact heb (bellen, sms’en, afspreken, mailen- mogelijkheden genoeg) kan ik zonder al te veel moeite mijn volledige aandacht geven. Plus- het grootste cadeau: ik voel me energieker. Alleen dat laatste is al magisch.

 

Hoe langer ik stilsta bij mijn terughoudendheid WhatsApp te verwijderen, hoe meer ik besef dat onder die eindeloze berichtenstroom angst verborgen ligt: de angst voor eenzaamheid. Bang onbereikbaar te voelen, contacten te verliezen en uiteindelijk alleen te eindigen. Met twee katten. In een achteraf gelegen dorp. Zonder hulp. 

 

Een leven zonder WhatsApp vraagt om vertrouwen; vertrouwen in de mooie band met mijn lievelingsmensen, dat ik niet vergeten word. Sinds kort durf ik daarop te bouwen. Ik geloof in mezelf, ik weet dat ik ertoe doe, ik voel dat ik voor mezelf mag kiezen. Keer op keer brachten spannende uitdagingen me het verst. Dat zal nu ook gebeuren. 

 

In mijn angsten liggen immers uitdagingen liggen kansen ligt zelfontplooiing. 

 

Ik wil bewuste keuzes maken, durven maken. Ik wil meer energie om mijn mogelijkheden volop te benutten. Mèt de kracht om zelf gezond & voedzaam eten te bereiden (zonder bijvoeding), lieve mensen te ontmoeten, rond te rijden in de frisse buitenlucht en onverwachtse (creatieve) avonturen te beleven. Dus, lieve lezers, dat is waarom ik -eindelijk- de knoop heb doorgehakt:

 

ik stop met WhatsApp.

 

Wat dit experiment me gaat opleveren? Geen idee. Of ik over een maand volkomen vereenzaamd de app weer installeer? Kan best. Of ik de praktische bezwaren vergeet? We zullen zien. Ik ben benieuwd wat een meer offline leven me gaat brengen. Ongetwijfeld nieuwe, waardevolle inzichten. Voorlopig blijf ik bereikbaar via telefoon, mail en post en te volgen via deze website en sporadisch Instagram.

 

Nu ga ik lekker -offline- een boekje lezen. Of tekenen. Of een nieuwe vlog monteren (ja, ja, die komt eraan!). Of… ik weet het al: ik ga me eens heerlijk vervelen. Zodat er nog veel meer goede ideeën kunnen ontstaan. 

 

Keep you posted, stay tuned!