94. Op mij te wachten | Hoe ik er Insta

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 11:32

24 Februari 2022

"Wie zit er op mìj te wachten?"

Nou, ik.

Ik zat op mij te wachten! Totdat ik besefte dat de enige die mij in de weg zIt, ikzelf ben.

Dwars door weerstand heen breken, is het zwaarste en meest verrijkende wat ik ooit gedaan heb (en zal doen?). Kapotgaan om HEEL te worden.

Het aankijken van angsten, ondervragen van overtuigingen, gewaarworden van gevoelens... de allerdiepste lagen ín mij laten be-staan en laten ont-staan wat ruimte vraagt, zonder antwoorden van tevoren te (willen) weten.

Loslaten, geen doen: LATEN. Overgave aan het leven.

Niet willen, maar worden. Zijn. Simpelweg Zijn. Bij de pijn, bij innerlijke verkramping, aanwezig Zijn. In vertrouwen en verbinding blijven. Delen wat me bezighoudt, helder vanbinnen en transparant vanbuiten. Openen. (Opr)echt handelen.

Kwetsbaarheid tonen en ontdekken dat juist daarin kracht schuilt. Het bewuste in het onbewuste vinden en het onbewuste in het bewuste vormen. Reizen, reizen, reizen: binnen-buiten, buiten-binnen. Binnenstebuiten en buitenstebinnen. Omkeren. Dubbelklappen. Eenheid ontdekken. Berusten. Kalm... ervaren wat ìs.

Niet mee op de gedachtetrein; voelen is het spoor.

Breken om heelheid te ervaren. Kapotgaan om te HELEN. Afstand nemen, ruimte geven, momentum creëren, tijd vergeten, opgaan in het al.

Steeds maar weer die strijd, eindeloos ont-spannen. Confrontatie met de ander als confrontatie met mezelf. Twijfels aan de kant. Onzekerheid een podiumpje: wie is het die mij klein houdt? Wat haalt mij naar beneden, in mijn hoofd? Waarom durf ik niet te STAAN? OPSTAAN voor wie ik in essentie bèn? Pijnlijk eerlijk, ongecensureerd. Geloven in mezelf.

Wat staat mij te doen? L O S L A T E N, hè? Zo ingewikkeld is het niet.

"Wie zit er nou op mìj te wachten?" Nou, ik. Ik zit op mij te wachten. Te wachten tot ik belemmeringen aanga, berschermingsmechanismes afwerp, uit "mijn" schulpje kruip. Kortom, wachten tot ik OPSTA. Geen mooi weer spelen, maar storm erkennen: in het oog van de orkaan aanwezig Zijn. Want storm is kracht en kracht is leven. Ik voel leven. Ik voel kracht. Ik VOEL... kwetsbaarheid. Ik ga de weerstand aan❤️
°

📸 @gerritzondervan |👊 @youweusproject | 🙌 Impacter De Fryske Marren | ☕ VANMARK

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.